Učiti se, učiti se, učite se...

01.02.2012 - 30.10.2012 | Ljubljana, Slovenija

S projektom Učiti se, učiti se, učite se želimo mladim približati učenje na zabaven in prijeten način. Na podlagi našega večletnega raziskovanja učenja, izobraževalnih metod, ključnih kompetenc in teorije, pomembne za neformalno in priložnostno izobraževanje bomo v sodelovanju z mladimi razvili izobraževalno orodje v obliki namizne igre. Ta bo spodbujala pozitivno naravnanost do učenja in razvoj kompetence učenje učenja, ki je ključna kompetenca vseživljenskega obdobja in ključna za osebni in profesionalni uspeh mladega posameznika.

Namizna igra bo oblikovana tako, da bo aktivirala učenje posameznika in skupine. Bo zabavna, preprosta za uporabo in bo pritegnila mlade, da se bodo lahko samodejno igrali z njo.

Na podlagi znanja, ki smo ga pridobili na študijskem obisku nevladne organizacije C.I.S v Belgiji, bomo v TiPoveju v sodelovanju z mladimi oblikovali namizno igro Učne priložnost, ki bo izobraževalno orodje za izvajanje delavnic. Te bomo izvajali z mladimi kot njihovimi edukatorji. Po izvedbi delavnice, bomo z udeleženci analizirali uporabnost in učinkovitost igre. Izkušnje iz delavnic in povratna sporočila mladih bomo upoštevali pri dokončni izdelavi igre.

S projektom želimo mlade opogumiti, da začnejo pozitivno dojemati učenje in priložnosti, ki jim jih prinaša.

S sodelovanjem na delavnicah bodo udeleženci dobili priložnost za sokreiranje igre, saj bomo njihove povratne informacije po igranju igre upoštevali pri nadaljnem razvoju igre. Vodeno bodo razmišljali, kako lahko svoje izkušnje in znanja s pridom uporabijo in kako jih nadgradijo v različnih učnih priložnostih ter tako dosežejo svoje cilje.

Delavnice bomo izvajali po različnih srednjih šolah, dijaških domovih in fakultetah ter organizacijah, ki obravnavajo osipnike.

Podpora: Urad za mladino MOL, Urad RS za mladino