Karierni teden 2019

Mreža KROJ, katere član je tudi TiPovej!, med 4. in 7. 2. 2019 organizira Karierni teden, s katerim želi mladim ponuditi konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Mladinski delavci bodo v tem tednu izvajali nabor različnih aktivnosti – od posveta s šolniki za iskanje možnosti bližjega sodelovanja do delavnic za mlade na šolah in v dijaških domovih. Vse aktivnosti pa potekajo pod sloganom mreže »Moja kariera, moj kroj«, s čimer želimo mlade spodbuditi, da si sami skrojijo kariere, ki ustrezajo njihovim talentom, ter spoznajo različne priložnosti, ki so jim na voljo izven šolskega okvira.

PROGRAM KARIERNEGA TEDNA:

Ponedeljek, 4. 2. 2019

Mlade kariere
Posvet, katerega namen je vzpostaviti trajne povezave med deležniki na področju kariernega razvoja mladih, je namenjen šolnikom in mladinskim organizacijam. Na posvetu bomo iskali priložnosti za konstruktivno sodelovanje, obenem pa vzpostavili konkretne povezave med šolami in mladinskimi organizacijami. Podrobnosti in prijave tukaj ali preko e-maila na info{at}mreza-kroj.si.

Torek, 5. 2. 2019

(Ne)uspeh ni naključje: Kaj vse bom počel-a, ko bom velik-a
Zavod MEPI bo v tednu med 4. in 7. februarjem po šolah izvajal interaktivne delavnice na temo ciljev in načrtovanja ter sprejemanja odgovornosti za svojo karierno pot. Število izvajalcev delavnic je omejeno. Šole se lahko prijavite na mepi{at}mepi.info do 25.1. 2019.

Karierno in mladinsko!
Mladinski center Bob in Mladinska postaja Moste 5. 2. med 14.00 in 16.00 v Mladinskem centru Bob organizirata debato vseh deležnikov mladinskega sektorja na temo kariernega svetovanja v prostorih MC Bob. Odgovarjali bomo na vprašanja: Kaj je kariera? Kaj je za mladinskega delavca karierno svetovanje? Kaj je vloga mladinskih centrov pri kariernem svetovanju? itd.

Osebni model razvoja
TiPovej! bo ob 17. uri v Dijaškem domu Poljane izvedel delavnico, ki bo mladim pomagala premostiti razkorak med šolanjem in vstopom na trg dela. S pomočjo metodologije Kanvas bodo dijaki lažje razumeli lastne vrednosti in kaj bi radi v življenju delali.

Sreda, 6. 2. 2019

Digitalne kompetence
Izvaja Mreža MaMa v Kariernem središču Zavoda za zaposlovanje Ljubljana. Na delavnici bomo skupaj z mladimi, ki so prijavljeni na ZRSZ, ugotavljali, katere kompetence pridobivajo skozi poznavanje IKT tehnologij in družbenih omrežij.

Dan odprtih vrat
Zavod Voluntariat bo 6. 2. 2019 v svoji pisarni na naslovu Bežigrad 6 imel dan odprtih vrat, kjer bo mladim predstavil možnosti za mednarodno prostovoljstvo, treninge in beleženje s prostovoljstvom pridobljenih kompetenc. Svoja vrata bo imel odprta od 13h do 15h.

Četrtek, 7. 2. 2019

Nefiks karierni dan
Nefiks Karierni dan je tradicionalno namenjen mladim, pedagoškim delavcem in staršem. Letošnja tema so "pogumne odločitve", saj želimo mlade tako, da jim predstavljamo različne poti do podobnih poklicev, podpreti pri tem, da se ne bojijo sprejeti poklicne odločitve. Mladi se bodo na ta dan lahko udeležili kariernega svetovanja v Kariernih središčih Zavoda za zaposlovanje. Prijave se zbirajo tukaj.