"Pomagam nesti tovor"

Ko se v programu uresničevanja idej mladih ‘Kaj je dobro in je lahko še boljše?’, ki je v Mestnem inkubatorju na sporedu že tretjo sezono, govori o delavnicah in mentorstvu, se govori o Sonji Čandek, sodelavki, soustanoviteljici in zdaj tudi direktorici TiPovej! - Zavoda za ustvarjalno družbo.

Za tale zapis smo Sonjo podregnili z vprašanji, zakaj ona počne to, kar počne, v čem vidi smisel svojega početja in kaj jo pri vsem skupaj najbolj osrečuje?

Takole pravi Sonja:
TiPovej! ima res odlično razvit proces, znanje in izkušnje in mladim lahko pomaga pri iskanju odgovorov na KAKO? Kar predstavlja največji izziv in razjasni pot, ki ni samo ena. Pot je odvisna od odločitve.

Sama sem pedagoški optimist in uživam v razvijanju idej z mladimi. Ko oni vzcvetijo z idejo, zacvetim še jaz. In tako lepo skupaj cvetimo… :-) Ideje me res osrečujejo, še posebej, če zrastejo iz mlade glave. Ker vedno prinesejo kaj novega, za idejalista, za okolje in družbo in zame in za  TiPovej!.

Kar mi je pri programu ‘Kaj je dobro in je lahko še boljše?’ zelo pomembno je to, da ni vsiljevanja, je soustvarjanje. In mentoriranje je deljenje odgovornosti na poti do realizacije ideje. Pri samem procesu uresničevanja ideje mladim pomagam nesti tovor do cilja.

Nenazadnje, res uživam v iskrivi ekipi, s katero delamo ta program, v družbi Tadeje in Ksenje, ki sta pogumni in me vedno znova inspirirata.

--

Hvala Sonji, ki jih lahko tudi prisluhnete v tem posnetku, ko sta skupaj s Ksenjo iz Mladih zmajev predstavljali Mestni inkubator na Radiu Študent, v oddaji Mladinski informator.

Nadalje pa naj vas spomnimo in spodbudimo, da uresničite svojo idejo, s katero lahko obogatite mesto. Mladi med 18 in 29 let, kaj je dobro in je lahko še boljše v Ljubljani? V tvoji ulici, na šoli, v društvu, soseski, faksu, četrtni skupnosti? Prijave do 5.11.2018, do 12h.

Program:
Delavnice so premišljene, kratke, jedrnate, zabavne in učinkovite. Potekale bodo le 3 x 3 ure in sicer v četrtek, 15.11., v soboto, 17.11.,  ter 24.11. 2018. S pomočjo strokovnjakov bodo nudile razjasnitev in zbrušenje ideje, pridobivanje povratnih informacij od ostalih udeležencev in pripravo na prijavo za komisijo. Izbrane ideje bodo poleg finančne podpore dobile tudi mentorstvo. Bdenje nad realizacijo idej. Poriv za vzlet. Nič skrbeti, ne boste sami na poti uresničevanaja idej.

Tvoja ideja je pomembna in mi ti jo pomagamo uresničiti. Prijavi svojo idejo!

Za navdih: uresničene ideje in idejalisti v letu 2017.