"BITE of Art" Naj te ugrizne umetnost se razvija

Srečanje ekipe v Valenciji.

Skupina za usklajevanje projekta BITE of Art, katere del smo tudi Zavod TiPovej!, se je med 4. in 8. novembrom zbrala v Valenciji (Španija) in postavila potrebne temelje za nemoteno izvajanje projektnih aktivnosti. Poleg tehničnega vidika njegove izvedbe in razvoja osnovne strukture inovativnega modela BITE of Art, je projektna skupina sodelovala pri analizi trenutnega stanja sodobnih umetnikov in kulturnih operaterjev v Evropi.

Na tej poti so partnerji razpravljali o izvajanju na dokazih zasnovanih raziskav med kulturnimi izvajalci in mladino, ki bodo služile za natančno oblikovanje poslovnega modela BITE in skicirale, kako zagotoviti največji vpliv vsebine BITE na sodobne umetniške dogodke okoli Evrope. Pomemben prispevek k pilotiranju vsebin BITE bodo izkušnje in najboljša praksa naših partnerjev in gostitelja - Muzeja sodobne kulture "El Carme", ki mu je z uporabo novih stranskih vsebin uspelo v zadnjih treh letih občinstvo svojega muzeja povečati za 350% z zelo visoko udeležbo mladih.

Projekt "Naj te ugrizne umetnost" želi opolnomočiti kulturne operaterje s sodobnim trženjskim, poslovnim, IKT in komunikacijskim znanjem v kombinaciji z inovativnimi sodobnimi umetniškimi dogodki in predstavami ter ustvariti celovit paket, katerega cilj je na novo definirati pristop sodobne umetnosti do trga v svojem jedru, ciljanju in spodbuditi mlade kot novo občinstvo sodobne umetnosti.

Projekt je podprt s programom Ustvarjalna Evropa Evropske unije in sofinanciran s strani Ministrstva za javno upravo RS.