LJUBLJANO OBISKALA EVROPSKA ŽIVA KNJIŽNICA ZA MLADE OBČANE

Vsakič, ko Evropska živa knjižnica obišče mesto, je ta obisk obdan s številnimi dogodki in srečanji ljudi. Ljubljana je tokrat postala stičišče, ki na enem mestu združuje državljane z različnih koncev Evrope.

Naša srečanja so vedno organizirana s ciljem spodbuditi dialog med državljani iz različnih držav in okolij, da bi razbili predsodke in stereotipe med njimi na eni strani ter okrepili evropsko državljanstvo in spodbujali skupne vrednote na drugi strani. To se je zgodilo v Ljubljani in pripeljalo do dialoga, izmenjave, debate in celo nekaj prijateljstev. Osrednja javna aktivnost projekta “European Living Library” v Sloveniji je potekala 20. oktobra 2022 v Mladinskem centru Črnuče, kjer je veliko število mladih imelo priložnost komunicirati z našimi živimi knjigami iz cele Evrope in se naučiti nekaj novega. iz svojih življenjskih izkušenj. Žive knjige, ki so bile prisotne, so ljudje z edinstvenimi identitetami in zgodbami, ki so jih pripravljeni deliti. Ljubljančani iz različnih socialno-ekonomskih skupin so si z veseljem izposojali naše knjige in se z njimi pogovarjali.

Dogodki Evropske žive knjižnice so organizirani ob podpori programa Evropske unije "Evropa za državljane" z namenom pripeljati Žive knjižnice v mesta po Evropi.

Potovanje Evropske žive knjižnice se nadaljuje, zato se nam naslednji mesec pridružite v Beogradu na zadnjem dogodku Evropske žive knjižnice za mlade državljane.