Obiščite virtualno izložbo "Desired machines" iz udobja svojega kavča

V okviru projekta "BITE of Art" Ugriznimo v umetnost smo se odločili, da se pridružimo globalnim pobudam kulturnih ustanov in za vas odpremo vrata razstave "Želeni stroji", tako da boste lahko doživeli ekskluzivno spletno turnejo po virtualni galeriji.

Širjenje pandemije COVID-19 po vsem svetu nas je soočilo s številnimi izzivi za naše zdravje, varnost, gospodarstvo in kakovost življenja. S projektom "BITE of Art" - Ugriznimo v umetnost smo se v sodelovanju z Galerijo Novembar iz Boegrada odločili, da se pridružimo globalnim pobudam kulturnih ustanov in odpremo virtualna vrata za vas vrata razstave "Desired machines" -Želelni stroji. Menimo namreč, da morata biti umetnost in kultura  vsem nam v teh zahtevnih časih dostopna in nam pomagati, da si polepšamo dneve, navdihnemo nekaj ustvarjalnih misli in dvignemo svojega duha. Zato se pridružujemo tej svetovni pobudi in vam omogočamo, da v testni fazi doživite razstavo z virtualnim ogledom BITE of Art 360.

Gre za skupinsko razstavo raznovrstnih del umetnikov: Ivana Bašića, Marije Avramović in Sama Twidala, Nataše  Teofilović, Boštjana Čadeža, Milene Milosavljević, Gorane Bačevac, Adrienna Újházija in Orjena Djurića. Skozi virtualni ogled galerije, ki smo jo pripravili za vas, se boste lahko podali skozi galerijski prostor in izkusili načine, kako različne oblike obstoječih tehničnih in tehnoloških dosežkov vplivajo in spreminjajo dojemanje o nas, pa tudi o okolju in  sakdanjem življenju. Skozi praktično premikanje po galeriji in s klikom na poudarjena polja najdete več informacij o razstavljenih umetninah, ki na najbolj neposreden način govorijo o nekaterih aktualnih temah, kot so biogenetski inženiring, življenje v virtualni resničnosti, robotika, kiborgi, raziskujejo pa tudi odnos do predmetov množične  proizvodnje kot predmetov želje, brez katerih si danes življenja ne bi mogli predstavljati.

Izkušnja BITE 360 vam omogoča tudi, da najdete več informacij o predstavljenih umetnikih in se predstavite z njihovimi drugimi umetninami. Več pa na povezavi: biteofart.org/en/news/12

Podpora: Program Ustvarjalna Evropa Evropske unije in 
Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.