ŠIRIMO VIRUS POZITIVNEGA POIZVEDOVANJA

Projekt Zelena Ljubljana prehaja v drugo fazo izvedbe, v kateri bomo pobude mladih spreminjali v mikro projekte, najboljše nagradili s štipendijo in pomagali k njihovi uresničitvi.

 

 

Pošlji fotografijo ali video o tem, kar bi rad/a izboljšal/a, vključno s kratkim opisom idejne rešitve. S tem te vabimo, da se pridružiš idejalistom, ki želijo stvari spremeniti na bolje. Naučil/a se boš uresničevanja idej in razvoja projektov.
-

 

Če šteješ med 18 in 30 let, do 25.10.2016 pošlji na naš e-naslov fotografijo ali video o tem, kar bi rad/a izboljšal/a, vključno s kratkim opisom idejne rešitve. Izbranih bo 20 pobud, izmed katerih bodo v programu izboljševanja idej štiri izmed njih nagrajene s štipendijo v enkratnem znesku 500€ (bruto) za uresničitev ideje.
_
November/ December: Program izboljševanja idej za izbranih 20 pobud bo vključeval potrebe in želje idejalistov. Predvideni termini 4-urnih delavnic:
•     petek,  11.11. 2016
•     sobota, 12.11.2016
•     petek,  18.11.2016
•     četrtek, 1.12.2016

Po končanem programu izboljševanja idej sledi izvedba izbranih projektov in njihova svečana otvoritev. Projektne ideje bo zbiral Javni zavod Mladi zmaji, ki tudi prispeva sklad za štipendije. Tričlanska komisija v sestavi Matej Feguš, Anja Šerc in Tjaša Bračič bo s konsenzom izbrala štiri pobude za štipendije po naslednjih kriterijih: jasnost ideje, uresničljivost načrta za izvedbo, zavzetost idejalista, možnost uporabe ideje na drugih lokacijah.

Skupaj želimo ustvariti inkubator kakovosti mestnega življenja, za izobraževanja, podporo in uresničevanje lokalnih pobud. V Ljubljani želimo spodbuditi mlade, da širite virus pozitivnega poizvedovanja in uspešno realizirate svoje ideje.

Dodatne informacije na našem e-naslovu.


Projekt izvajamo partnerji: TiPovej!Zavod za ustvarjalno družbo, Društvo moderatorjev Slovenije, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Mestna občina Ljubljana, Javni zavod Mladi zmaji, Pogovorjevalnice, Brez izgovora Slovenija in Mestni muzej Ljubljana.

Podrobnejše informacije o celotnem projektu Partnerstvo za zeleno Ljubljano