Tudi mi pišemo strokovna gradiva...

Metodologijo Osebni model razvoja smo opisali v knjigi psiholoških pristopi za spodbujanje zaposlenih

Pod mentorstvom profesorice dr. Eve Boštjančič so študentje psihologije Filozofske fakultete v Ljubljani, ki so obiskovali predmet "Karierni razvoj zaposlenih", izdali znanstveno monografijo.

Knjiga "Kako spodbujati zaposlene" Psihološki pristopi od A do Ž predstavlja nabor raznovrstnih metod, ki jih lahko vsi uporabljamo v praksi. Urednici knjige zapišeta, da je cilj monografije oblikovanje nikoli končanega sistematičnega pregleda metod, postopkov in pristopov, ki jih lahko uporabimo pri delu z zaposlenimi (ali mladimi), ko želimo razvijati njihova vedenja, strokovne ali vodstvene kompetence.

Tudi naša zaposlena je napisala poglavje v knjigi. Predstavila je metodologijo "Poslovni in osebni model razvoja kanvas", katerega na Zavodu TiPovej redno uporabljamo in tudi promoviramo. Če uporabimo besede avtorice - ker verjamemo, da je "...odlična metoda za vodenje svoje kariere. V svetu, ki od nas vsakodnevno zahteva veliko mero prilagodljivosti in agilnosti, kanvas posameznika vodi do izgradnje osebne blagovne znamke in ustreznega predstavljanja lastne kariere svetu. Omogoča tudi redno samorefleksijo in jasno vizualizacijo svojih interesov, sposobnosti, prepričanj, vrednot, potreb in morebitnih omejitev".

Knjigo lahko v spletni verziji prelistate tukaj.

Konkretno poglavje o kanvasu pa si lahko preberete tukaj.