HOW TO GET THE MOST FROM YOUR TALENTS.
Welcome to a world of workshops, trainings and counselling for developing creativity, generating and realizing ideas and learning to learn.
SHARE YOUR DREAMS.

People who can present their ideas clearly have a greater chance of success. The greater the number of people who can realize their ideas, the more developed and successful the society.

TiPovej! is an educational organization that carries out workshops and trainings at schools, non-governmental organisations and companies in order to help the participants find their own creativity, teach them creative thinking and search for new solutions through teamwork.

TiPovej! is an excellent springboard for youth to achieve personal success. We help them move along the path to self-actualisation by teaching them creative thinking and idea realisation as well as encouraging them to set ambitious goals and make their dreams come true.

TiPovej! wants to bring about a society that favours bringing ideas to life and create a social environment where good ideas will turn into projects and organisations and get realized. We want to establish and maintain an environment that is safe, tolerant and favourably disposed towards ideas and their implementation.

WORK PHILOSOPHY

TiPovej! workshops contribute towards personal growth of individual participants, improve group atmosphere and cohesion.

1. Characteristics of non-formal learning

Non-formal learning is always purposeful, designed with present learning goals and a method to reach them. The participants set the learning goals by themselves or actively participate in their creation. The role of the "student" crosses into the role of the "teacher" and vice versa.

2. Stress on developing an individual’s potential

The educational process fosters and enables the participants to achieve all the necessary values, competencies, knowledge and understanding to live fruitful lives. It also generates confidence and creativity in all life circumstances.

3. The method of work is learning that includes 3 key competencies:

LEARNING TO LEARN

means awareness of oneself as a learner, motivation to learn, the setting of learning objectives ...

ENTREPRENEURSHIP AND BRAVERY

the action when you dare to realize your idea when you dare to speak.

CREATIVE THINKING

is a basic human trait that our way of working becomes a skill and preference.

4. Approach and methods:

  • Experiential and non-formal learning,
  • Active cooperation,
  • Creative solutions,
  • Open and accessible communication,
  • Accomplished process and implementation.

News

OD IDEJE DO URESNIČITVE ali Kaj se dogaja z aktualnimi projekti v Mestnem inkubatorju?

Z veseljem in velikim optimizmom poteka mentoriranje in opazovanje razvojnih poti projektnih idej, ki počasi dobivajo končne podobe. Vse so zakorakale po načrtovani poti. Poti proti vrhu.

Dva projekta sta se že uresničila:


-    Splakni skrbi je vzpostavitev fizičnega prostora za pomoč srednješolcem, ki je potekal v Dijaškem domu Bežigrad in je pomagal mladim, da so razmislili o svojih skrbeh in jih simbolično odplaknili v WC.


-    Ptičja hišica za strpno Ljubljano je serija skupnih srečanj za otroke iz Azilnega doma in slovenske osnovnošolce in otroci sože izdelali ptičje hišice. Na dogodku, kjer so postavili ptičjo hišico pred MC Zalog je  Zlatan Čordić (Zlatko)  zapel »Zlato ti daje sijaj, ne pa sreče«, kar je bilo lahko pomenljivo za ekipo, ki je zelo zadovoljna z doseženimi rezultati in iskrami v otroških očeh.

V spomladanskem teku pa so projekti:

-    Magoa Magazine je skupnost ali novodobna zadruga umetnikov v mestu, ki že ima listo potencialnih umetnikov, ki bodo promovirali/prodajali svoje izdelke, oblikovane imajo prodajne kanale, strategije za dosego ciljev kot tudi že vizijo nadaljevanja.

-    Each One Teach One je formalizacija pedagoških procesov znotraj kulturno-umetniških disciplin hip-hop-a in se intenzivno posveča mladim ter Hip-Hopu, poleg tega že oblikuje metodologijo za mentorje, ki bodo nabrano znanje, veščine in odnos do Hip- Hopa predajali naprej.

-    Projekt Lacrosse so športne delavnice in promocijske dejavnosti, ki otrokom približajo šport lacross in se počasi premika proti maju, ko bodo aktivno zaživele in vnesle nov šport med mlade.

-    Projekt BEVO (Biorazgradljivo, ekološko, vegansko, organsko) je razvoj tehnologije za prihodnost prehrane skozi fermentacijo in je že pridobil ustrezne sestavine in je v fazi pripravljanja recepta in testiranja.

-    Nova pomlad je glasbeno-gledališko delo in ekipa je že dvakrat odpela in odigrala svojo predstavo. Presrečni in zadovoljni so z izvedbo. Predstava tudi v MC Zalog.

-    Mladi se  vestno učijo tujega jezika preko projekta  Nemščina preko glasbe, ki je program učenja nemščine na zabaven način.Vsi, tako vodja kot udeleženci pravijo, da učenje postaja zelo zabavno.

-    Ideja Cukrarna se je preimenovala v Sladkornico in pomeni delavnice za mladostnike s sladkorno boleznijo tipa 1 in njihove svojce.Ekipa  že nabira udeležence, ki se bodo izobraževali o diabetisu. Kmalu začnejo s domišljenimi delavnicami.

-    Vitezi in vitezinje je pilotni projekt za podporo mladim pri karieri. Že so začeli z oblikovanjem  liste  mladih in njihovih želja. Preverili so njihovo motivacijo. Zelo kmalu jih bodo  povezali s primernimi “zvezdniki”  iz njihovega željnega področja. Počutijo se vznemirjeno pred prvimi srečanji.

-    Filozofska kavarna je prenos akademske filozofije v vsakdanje okolje in je prvo srečanje začela s pogovori kaj je filozofija in zakaj je uporabna v Daktariju. Naslednje srečanje na filozofsko temo srečnosti  je potekalo  v Pritiličju, še nekaj se jih bo zgodilo.

-    FiloZofanje je filozofski krožek, ki je že začel s serijo delavnic spoznavanja filozofije na preprost način, za mlade v MC Šiška. Pravijo da je zelo dinamično. Razmišljajo, da bi se zofa selila še na kakšno drugo lokacijo.

-    Imenitnica je varen prostor rezerviran za dekleta in projekt je že nabral luštno skupino deklet, ki se poglabljajo v tematike samopodobe in samovrednosti. Udeleženke delavnic pravijo, da so kaj takšnega pogrešale v našem prostoru. Prijav na delavnico je bilo več kot prostih mest.

-    Brlog je kotiček za kakovostno projektno in skupinsko delo na Pedagoški fakulteti inje prepričal vodstvo Pedagoške fakultete s svojim predlogom in zelo kmalu začenjajo z renovacijo prostora pred zakloniščem. Arhitekt je že skiciral načrt. Ekipa išče primerne materiale, hišnik bo prestavil električno napeljavo, mizar izdelal stopnice. Še pred koncem šolskega leta bo Brlog na red.

 
Izvedba posameznih projektov poteka v sodelovanju z drugimi nevladnimi organizacijami in podjetji, ki delujejo za mlade in boljšo kakovost življenja v Ljubljani.
 
Prijavljene projekte je ocenila in izbrala komisija v sestavi Uroš Skrinar, direktor MOVIT, Nacionalne agencije programa Erasmus+, področje Mladina; Katarina Gorenc, vodja Urada za mladino pri MOL; Marko Ocvirk, strokovni delavec v Mladinskem domu Jarše.
 
Program ‘Kaj je dobro in je lahko še boljše?’ pripravljajo Mladi zmaji v sodelovanju s TiPovej! - Zavodom za ustvarjalno družbo, ki v programu skrbi za delavnice in mentorstvo.
 
Še več o projektih, ki se trenutno uresničujejo v Mestnem inkubatorju,najdete tu (link na: www.mladizmaji.si/mestni-inkubator/)

Read more

Tudi mi smo del mreže KROJ

Mreža KROJ - mladinska mreža za karierni razvoj povezuje organizacije mladinskega sektorja, ki delujejo na področju kariernega razvoja mladih.

Read more

Karierni teden 2019

Mreža KROJ, katere član je tudi TiPovej!, med 4. in 7. 2. 2019 organizira Karierni teden, s katerim želi mladim ponuditi konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Mladinski...

Read more

Ob zaključku leta...

... vam lepe praznike in z idejami obsijano 2019 želi ekipa TiPovej!

Read more