HOW TO GET THE MOST FROM YOUR TALENTS.
Welcome to a world of workshops, trainings and counselling for developing creativity, generating and realizing ideas and learning to learn.
SHARE YOUR DREAMS.

People who can present their ideas clearly have a greater chance of success. The greater the number of people who can realize their ideas, the more developed and successful the society.

TiPovej! is an educational organization that carries out workshops and trainings at schools, non-governmental organisations and companies in order to help the participants find their own creativity, teach them creative thinking and search for new solutions through teamwork.

TiPovej! is an excellent springboard for youth to achieve personal success. We help them move along the path to self-actualisation by teaching them creative thinking and idea realisation as well as encouraging them to set ambitious goals and make their dreams come true.

TiPovej! wants to bring about a society that favours bringing ideas to life and create a social environment where good ideas will turn into projects and organisations and get realized. We want to establish and maintain an environment that is safe, tolerant and favourably disposed towards ideas and their implementation.

WORK PHILOSOPHY

TiPovej! workshops contribute towards personal growth of individual participants, improve group atmosphere and cohesion.

1. Characteristics of non-formal learning

Non-formal learning is always purposeful, designed with present learning goals and a method to reach them. The participants set the learning goals by themselves or actively participate in their creation. The role of the "student" crosses into the role of the "teacher" and vice versa.

2. Stress on developing an individual’s potential

The educational process fosters and enables the participants to achieve all the necessary values, competencies, knowledge and understanding to live fruitful lives. It also generates confidence and creativity in all life circumstances.

3. The method of work is learning that includes 3 key competencies:

LEARNING TO LEARN

means awareness of oneself as a learner, motivation to learn, the setting of learning objectives ...

ENTREPRENEURSHIP AND BRAVERY

the action when you dare to realize your idea when you dare to speak.

CREATIVE THINKING

is a basic human trait that our way of working becomes a skill and preference.

4. Approach and methods:

  • Experiential and non-formal learning,
  • Active cooperation,
  • Creative solutions,
  • Open and accessible communication,
  • Accomplished process and implementation.

News

Karierni teden 2019

Mreža KROJ, katere član je tudi TiPovej!, med 4. in 7. 2. 2019 organizira Karierni teden, s katerim želi mladim ponuditi konkretno podporo pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Mladinski delavci bodo v tem tednu izvajali nabor različnih aktivnosti – od posveta s šolniki za iskanje možnosti bližjega sodelovanja do delavnic za mlade na šolah in v dijaških domovih. Vse aktivnosti pa potekajo pod sloganom mreže »Moja kariera, moj kroj«, s čimer želimo mlade spodbuditi, da si sami skrojijo kariere, ki ustrezajo njihovim talentom, ter spoznajo različne priložnosti, ki so jim na voljo izven šolskega okvira.

PROGRAM KARIERNEGA TEDNA:

Ponedeljek, 4. 2. 2019

Mlade kariere
Posvet, katerega namen je vzpostaviti trajne povezave med deležniki na področju kariernega razvoja mladih, je namenjen šolnikom in mladinskim organizacijam. Na posvetu bomo iskali priložnosti za konstruktivno sodelovanje, obenem pa vzpostavili konkretne povezave med šolami in mladinskimi organizacijami. Podrobnosti in prijave tukaj ali preko e-maila na info{at}mreza-kroj.si.

Torek, 5. 2. 2019

(Ne)uspeh ni naključje: Kaj vse bom počel-a, ko bom velik-a
Zavod MEPI bo v tednu med 4. in 7. februarjem po šolah izvajal interaktivne delavnice na temo ciljev in načrtovanja ter sprejemanja odgovornosti za svojo karierno pot. Število izvajalcev delavnic je omejeno. Šole se lahko prijavite na mepi{at}mepi.info do 25.1. 2019.

Karierno in mladinsko!
Mladinski center Bob in Mladinska postaja Moste 5. 2. med 14.00 in 16.00 v Mladinskem centru Bob organizirata debato vseh deležnikov mladinskega sektorja na temo kariernega svetovanja v prostorih MC Bob. Odgovarjali bomo na vprašanja: Kaj je kariera? Kaj je za mladinskega delavca karierno svetovanje? Kaj je vloga mladinskih centrov pri kariernem svetovanju? itd.

Osebni model razvoja
TiPovej! bo ob 17. uri v Dijaškem domu Poljane izvedel delavnico, ki bo mladim pomagala premostiti razkorak med šolanjem in vstopom na trg dela. S pomočjo metodologije Kanvas bodo dijaki lažje razumeli lastne vrednosti in kaj bi radi v življenju delali.

Sreda, 6. 2. 2019

Digitalne kompetence
Izvaja Mreža MaMa v Kariernem središču Zavoda za zaposlovanje Ljubljana. Na delavnici bomo skupaj z mladimi, ki so prijavljeni na ZRSZ, ugotavljali, katere kompetence pridobivajo skozi poznavanje IKT tehnologij in družbenih omrežij.

Dan odprtih vrat
Zavod Voluntariat bo 6. 2. 2019 v svoji pisarni na naslovu Bežigrad 6 imel dan odprtih vrat, kjer bo mladim predstavil možnosti za mednarodno prostovoljstvo, treninge in beleženje s prostovoljstvom pridobljenih kompetenc. Svoja vrata bo imel odprta od 13h do 15h.

Četrtek, 7. 2. 2019

Nefiks karierni dan
Nefiks Karierni dan je tradicionalno namenjen mladim, pedagoškim delavcem in staršem. Letošnja tema so "pogumne odločitve", saj želimo mlade tako, da jim predstavljamo različne poti do podobnih poklicev, podpreti pri tem, da se ne bojijo sprejeti poklicne odločitve. Mladi se bodo na ta dan lahko udeležili kariernega svetovanja v Kariernih središčih Zavoda za zaposlovanje. Prijave se zbirajo tukaj.

Read more

Ob zaključku leta...

... vam lepe praznike in z idejami obsijano 2019 želi ekipa TiPovej!

Read more

"Pomagam nesti tovor"

Ko se v programu uresničevanja idej mladih ‘Kaj je dobro in je lahko še boljše?’, ki je v Mestnem inkubatorju na sporedu že tretjo sezono, govori o delavnicah in mentorstvu, se govori o Sonji Čandek,...

Read more

May the light bulb glow!

Youth workers' burnout under the spotlight.

Read more