TRENING OD IDEJE DO URESNIČITVE

TRENING OD IDEJE DO URESNIČITVE

Trening omogoči idejalistom*, da preverijo svoje ideje in jih usposobi, da znajo pripraviti načrt za samostojno uresničitev ideje.

Ideje so naše priložnosti.


Kaj prinaša udeležba na delavnici?
Z aktivno udeležbo na delavnici se mladi naučijo svojo idejo identificirati in jo nato tudi kristalno jasno opisati. Predstavljati si znajo način, kako bo ta ideja uresničena. Poleg tega pa si ustvarijo sliko začetnega koraka, ki je po navadi najtežji. To znanje se lahko prenese na katerokoli področje življenjskih in profesionalnih izkušenj, od nakupa avtomobila do patentiranja novega izuma.

Vsebine

1.    Premislek  in priprava kristalno čiste in jasno opisane ideje.
2.    Predsatvitev ideje drugim in preverjanje njene jasnosti.
3.    Priprava načrta uresničitve.   
4.    Oblikovanje  jasne slike,  kaj je začetni, najbolj ključen korak.  
5.    Mentoriranje po dogovoru.

Trening omogoči idejalistom,* da preverijo svoje ideje in jih usposobi, da znajo pripraviti operativni načrt za samostojno uresničitev ideje.

Na treningu so idejalistom* na razpolago različni strokovnjaki na področju uresničevanja idej. Vsi so namreč uspešni na svojih področjih, ki se tičejo razvoja izdelkov ali storitev, poslovnega svetovanja, trženja, načrtovanja in financiranja. Ti strokovnjaki secirajo posamezne ideje udeležencev in jim na podlagi tega dajo jasna povratna sporočila.

*Idejalist – oseba s konkretno idejo, ki čaka da poleti.

Izvedba

Celoten trening obsega 16 ur. Delavnice se lahko po dogovoru izvedejo strnjeno v 2 dneh ali pa posamično čez daljše časovno obdobje.

Referenca

Mestni inkubator Mladih zmajev – program “Kaj je dobro in je lahko še boljše?” uporablja zamišljene ideje mladih za izboljšanje kakovosti življenja in širjenje dobrega v Ljubljani. TiPovej! skrbi za potek delavnic in mentorski proces, za sofinanciranje projektnih pobud poskrbi Mestni inkubator Mladih zmajev.   


Banka idej MB  - TiPovej!trening za uresničevalce idej v Mariboru.

Za več informacij ali za nakup delavnice
POŠLJITE POVPRAŠEVANJE