Festival BITE of Art na temo PRIHODNOST EVROPE - KODA ZELENO

V okviru mednarodnega projekta "BITE Of Art 2.0", skupaj z Javnim Zavodom Mladi Zmaji organiziramo festival sodobne umetnosti, ki bo potekal v Ljubljani, med 9. 10 in 13. 10. 2023.

Festival, ki se bo v Ljubljani odvil prihodnji teden naslavlja temo PRIHODNOST EVROPE: KODA ZELENO. 

V okviru javnega poziva smo izbrali in podprli 4 družbeno angažirana umetniška dela mladih performativnih umetnikov iz cele Evrope. Njihove performanse si boste lahko ogledali med 10. in 12. Oktobrom po različnih lokacijih v Ljubljani. Vsi umetniki s svojimi deli naslavljajo izzive in vprašanja povezana z okoljem in podnebnimi spremembami. 

Podroben urnik si lahko ogledate tukaj ali sledite spodnjemu razporedu:

  • Torek, 10. 10 2023 ob 12 na lokaciji ŠPICA PARK: Umetniška skupina MUE in njihovo delo "RESTORING A DEGRADED WATER ENVIRONMENT THROUGH CARE AND DEEP LISTENING"
  • Sreda, 11. 10. 2023 ob 11h pred Galerijo KRESIJA: Nenad Avramović in Jelena Mirković in njuno delo "OUR BELOVED"
  • Četrtek, 12. 10. 2023 ob 16.30 pre Galerijo CUKRARNA: Anne Fehres in Luke Conroy in njuno delo "UNFOLDING"

Festival je del projekta BITE Of Art, ki je namenjen opolnomočenju izvajalcev na področju kulture z znanjem trženja, polsovanja, IKT in komuniciranja, v kombinaciji z izvedbo inovativnih dogodkov sodobne umetnosti ter oblikovanjem celovitega paketa, katerega cilj je na novo definirati pristop sodobne umetnosti do trga in spodbuditi mlade kot novo občinstvo sodobne umetnosti.

Vsi performansi bodo posneti in bodo postali del stalne turneje BITE, dostopne obiskovalcem preko mobilne aplikacije. Naložite si jo brezplačno na svoj telefon (Google Play Trgovina ali Apple Trgovina za aplikacije).

 

Projekt Bite of Art 2.0 je financiran s strani EU programa Ustvarjalna Evropa. Slovenska parnterja v projektu smo Zavod TiPovej in JZ Mladi Zmaji