POLETNA ŠOLA ZA POGUMNE, KREATIVNE IN PODJETNE

V življenju lahko narediš veliko. In mi smo tu, da ti pomagamo.

Želimo vas navdahniti, da boste delali, kar si želite.

Za pogumne. Za kreativne. Za podjetne.

 

To je moto pod katerim bodo letos veliki osnovnošolci dobili nova znanja, spodbudo za razmišljanje izven okvirjev in motivacijo za naprej. Mentorji mladim bodo podjetniki in uspešni posamezniki. 

Vrhunsko ekipo sestavljajo: Marin Medak, najmlajši kapitan veslaške posadke, ki je prečkala  Atlantik in edini Slovenec, ki je opravil to pot. Matej Feguš, gostitelj poletne šole, ki pravi, da je Strah običajen, neuspeh pa koristen, direktor in lastnik podjetja za izdelavo ergonomskih stolov Donar. Andrej Mercina, arhitekt ter ustanovitelj in direktor biroja Trije arhitekti, pisec kolumne o kreativnosti v Delu. Leon Magdalenc, strokovnjak za javno nastopanje, avtor mnogo člankov o televiziji, radiu, medijskih nastopih in komunikacijskih vprašanjih. Tadej Zajšek, ustanovni partner Sonce.net, strokovnjak za marketing. Manca Dorrer, igralka, ki je Igrala v številnih slovenskih  filmih, prvič je na odru igrala ribo, učiteljica gledališko-filmskega krožka. Mojca Bartolič, izvajalka ustvarjalnih delavnic za otroke in najstnike, odrasle in starejše osebe.  Sonja Čandek, zelo zelo izkušena vzgojiteljica in mladinska delavka ter Ksenja Perko,  motivatorka, povezovalka in trenerka za uresničevanje idej, soustanoviteljica in direktorica mladinske organizacije TiPovej! Velika različnost in dopolnjevanje. Skupna točka vsem menorjem pa je ta, da jim ni vseeno, kaj se dogaja z mladimi v naši družbi.

Poletni PKP bo šola za lajf, kjer bodo mladi dobili realne izkušnje za spodbujanje ustvarjalnega razmišljanja in podjetnosti. Za postavljanje ambicioznih ciljev. Za uresničevanje sanj. Vsak dan bo nova tema. V

ponedeljek  navdih in motivacija,  v torek sanjaj svoje sanje, sreda bo dišala po idejah, v četrtek bodo zalivali ideje in v petek se bodo idejalisti predstavili staršem na zaključni predstavitvi. Tokratni poletni PKP bo poseben še zaradi tega, ker se bo večina stvari odvijala v podjetju Donar LAB v Ljubljani, da bo stik z realnostjo še pristnejši. Na programu pa so tudi obiski Smetumeta, kulturno ekološkega društva, ustanovljenega kot posledica kritičnega razmišljanja in prevpraševanja smetenja, vsakdanjih navad in načinov sodobnega življenja. Pa še ateljeja kreativnega para olgafacesrok, oblikovalke nakita  Olge Košica in grafičnega oblikovalca Roka Marinška. In tudi obisk oblikovalske agencije Gigo design, kjer bodo udeleženci videli, kako prideš od ideje do jadrnice.

PKP lahko spremljajte na www.facebook.com/pogumnikreativnipodjetni.

Ker znanje ni samo v učbenikih.