Preizkusite se v pobegu iz inštitucije

Pred vami je digitalna soba pobega z imenom Escape room – Pobeg iz inštitucije. Projekt je nastal v sodelovanju treh partnerskih organizacij YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa in zavodov ODTIZ in TiPovej!, njegov namen pa je ozaveščanje mladih na temo neodvisnega življenja hendikepiranih, seznanjanje z osebno asistenco ter deinstitucionalizacija.

Mladi (s hendikepom ali brez) se v svojem vsakdanjem življenju srečujejo z različnimi predsodki in stereotipi ter z njimi povezanimi različnimi oblikami diskriminacije. Eden glavnih razlogov je predvsem sistemska izločenost hendikepiranih posameznikov iz skoraj vseh sfer družbenega življenja, kar posledično pomeni tudi njihovo nevidnost ter predvsem pomanjkanje pozitivnih zgledov za hendikipirane mlade. Vse to pa je podlaga za ohranjanje negativnih stereotipov in predsodkov. 

Naš projekt "Escape room - Pobeg iz inštitucije" je spodbudil mlade, da se angažirajo, predstavijo svoje stiske, odkrivajo svoja zanimanja, aktivno sodelujejo, izmenjujejo izkušnje in poglede na svet. Skozi serijo delavnic in mentorstva so oblikovali digitalno sobo pobega, ki jo z največjim veseljem delimo z vami. 

Najdejo jo na platformi Ljubljana mesto učenja - tukaj. S klikom na sobo boste vstopili v sobo najstnice Eve. Da bi lahko začeli pobeg kliknite na srebrni pokal, da se vam izpišejo navodila za igranje. Naj bo vaš pobeg iz inštitucije poučen in zabaven.

Projek je omogočil Urad za mladino MOL.