Usposabljanje na temo standarda kakovosti za Digitalne učne značke

Organiziramo mednarodno izobraževanje standard kakovosti za Digitalne učne značke, ki bo potekalo med 20. in 25. majem 2024. Usposabljanje bo potekalo v Sremskih Karlovcih, Srbija, pod vodstvom iniciative in trenerjev mednarodne mreže “Mesta učenja”. Mesta učenja so spletne platforme, ki omogočajo ustvarjanje edinstvenih učnih poti za mlade z uporabo interaktivnih zemljevidov, učnih seznamov predvajanja in digitalnih učnih značk za beleženje znanja in kompetenc.

Kdo lahko sodeluje?

  • Izkušeni ponudniki (neformalnega) izobraževanja, ki ste že seznanjeni s platfromo Ljubljana mesto učenja in uporabljate digitalne učne značke kot orodje za beleženje znanja.
  • Visoko motivirani mladinski delavci ali drugi izobraževalci, ki se zavzemate za prispevek k vzpostaviti kakovostnega standarda za digitalne učne značke. 

Standard kakovosti, v okviru našega projekta, služi kot priznani standard za prepoznavanje kakovostnih aktivnosti in digitalnih učnih značk. Pomeni, da so posamezniki ali organizacije, ki se jim omenjeni standard podelili dokazali strokovnost, predanost uveljavljenim postopkom in zavezani vzdrževanju visokih standardov pri izdaji in prepoznavanju digitalnih učnih značk.

Osnovni cilj usposabljanja je prenos znanja in kompetenc, povezanih s standardom kakovosti (angl. Quality Label), novega standarda, ki ga vzpostavljamo za izdajatelje značk in uporabnike platforme Ljubljana mesto učenja. Udeleženci boste pridobili vpogled v projekt QL in se boste opremili z ekspertizo, potrebno za prispevanje k in vzdrževanje tega novega standarda kakovosti na področju prepoznavanja in beleženja kompetenc z digitalnimi učnimi značkami. 

Kaj boste pridobili?

  • Izgradite svoje strokovno znanje in pridobite certifikat kot izdajatelj digitalnih učnih značk.
  • Okrepite svoje znanje o uveljavljenemu Standardu Kakovosti in spoznajte postopke za izdajatelje digitalnih učnih značk ter predlagajte tudi sami tehnične rešitve za implementacijo QL na platformi Ljubljana mesto učenja.
  • Povežite se z enako mislečimi strokovnjaki neformalnega izobraževalnega sektorja. 
  • Sodelujte pri vzpostavljanju Standarda Kakovosti za akreditacijo izdajateljev digitalnih učnih značk preko platforme Ljubljana mesto učenja.
  • Odigrajte ključno vlogo pri spodbujanju širšega prepoznavanja in beleženja neformalnega učenja tako na nacionalni kot evropski ravni.

Prihodnje priložnosti:

  • Lokalne delavnice: Pridružite sem nam in dobite podporo, da po usposabljanju svoje novo znanje prenesete na širšo izobraževalno skupnost v Ljubljani in Sloveniji ter tudi sami usposabljajte lokalne izdajatelje značk, ki si prizadevajo za boljšo kakovost in širše prepoznavanje učnih dejavnosti in rezultatov znotraj in zunaj neformalnega učenja in mladinskega dela. 
  • Mednarodni seminar: Sodelujte na mednarodnem strokovnem seminarju, ki se bo leta 2025 odvil na Nizozemskem in bo združil 35 strokovnjakov, deležnikov in odločevalcev iz cele Evrope. 

Ker iamo na voljo le 3 mesta za udeležence iz Slovenije se prosimo prijavite do 1. 3. 2024 preko prijavnega obrazca TUKAJ. Za dodatna vprašanja pa nas kontaktirajte na 041 931 202.

Projekt sofinancira EU preko programa ERASMUS+.