V Solunu (Grčija) smo sodelovali pri izvedbi Evropske žive knjižnice

Dogodek "Evropska živa knjižnica za mlade državljane" je bil organiziran v Solunu od 23. do 26. avgusta 2021. V projekt je bilo vključenih več kot 100 državljanov, med njimi 33 povabljenih udeležencev iz mest Beograd (Srbija), Quart de Poblet (Španija), Skopje ( Severna Makedonija), Sarajevo (Bosna in Hercegovina, Ljubljana (Slovenija), Bruselj (Belgija).)

V okviru projekta "EUROPEAN LIVING LIBRARY" je bila evropska živa knjižnica organizirana na enem od glavnih trgov v Solunu. Vsako prisotno živo knjigo je predstavljala oseba s svojo edinstveno identiteto in življenjsko zgodbo, ki jo je bila pripravljena deliti z vsemi, ki so ji želeli prisluhniti. Meščani Soluna vseh starosti, spola in izobrazbe so si želeli "izposoditi" naše knjige in z njimi plodno razpravljati.

Žive knjižnice so bile po partnerskih mestih organizirane s podporo programa Evropa za državljane Evropske unije. Cilj projekta je približati Evropsko živo knjižnico v različna evropska mesta z idejo o spodbujanju dialoga med državljani iz različnih držav in družbeno-ekonomskim ozadjem, da bi razbili predsodke in stereotipe med njimi.

Ostanite z nami in spremljajte naše delo, saj nameravamo Živo knjižnico pripeljati tudi v Sarajevo, Skopje, Valencijo, Ljubljano in Beograd. Ne zamudite svoje priložnosti, da postanete del prizadevanj za vzpostavitev razumevanja med evropskimi državami in ljudmi.