Vse to je dobro in dobrega je lahko še več

Ponosno vam predstavljamo Idejalistke in Idejaliste, ki so zaključili izobraževalne delavnice preobrazbe svojih idej v projekte, uspešno pridobili finančno in mentorsko podporo za svoje projekte, ter že začeli z izvajanjanjem projektov.

Vsaka sezona programa uresničevanja idej mladih ‘Kaj je dobro in je lahko še boljše?’ nam v Mestnem inkubatorju postreže z vpogledom v ‘sceno’ mladih v mestu. Ideje, ki jih mladi želijo uresničiti, da izboljšajo svoja življenja in življenja lokalnih skupnosti, so kot lakmusov papir, ki neusmiljeno izda stanje substance. Kar v programu ugotavljamo tokrat, je porast idej, ki naslavljajo duševno zdravje mladih, idej, ki vključujejo umetnost kot (delni) odgovor na družbene potrebe mladih, opažamo odločenost za akcijo in željo po prispevanju, ki se kaže skozi zamisli o so-ustvarjalnih in so-delovalnih projektih ter potrebo po ozaveščenju in širjenju tistega, kar je mladim pomembno danes - za njihovo prihodnost.

Ponosno vam predstavljamo Idejalistke in Idejaliste, ki so zaključili izobraževalne delavnice preobrazbe svojih idej v projekte, uspešno pridobili finančno in mentorsko podporo za svoje projekte, ter že začeli z izvajanjanjem projektov. Zaključili jih bodo do konca junija 2020 in do takrat, vam po bližje predstavljamo generacijo 2019/2020:

Jakob Puh z ekipo: MOJ DolgČAS / sklop raziskovalnih delavnic o duševnem zdravju in psihološkem delovanju posameznika,

Dominik Behlič: Null soba / so-delovna akcija,

Manca Vertačnik z ekipo: zMačkane / osveščevalno-aktivistična akcij,

Jan Zupančič: Generacija bežanja / izdaja glasbenega albuma,

Jakob Bergant: Reciklirano žongliranje / cirkuška predstava,

Nina Jelovšek: Samo malo depresivna / pesniška zbirka z uglasbljeno poetično pesmijo in videospotom,

Taja Regent Veras: Hype up Slovenia / vpeljava nove Krump subkulture,

Živa Leben: Mladi mladim - osmisli svoje življenje / sklopi delavnic za aktivno ustvarjanje svojega življenja,

Ema Otavnik: Agrodivizija /skupnostna njiva,

Amar Toplić: Bobova skupnost / praktična izkušnja projektnega dela,

Andreja Antolin z ekipo: P(R)OTEZA /kampanja za destigmatizacijo starostnikov in

Zeta Toman Drinovec: Kaj pa ti pustiš za sabo? Ogljični odtis / sklop delavnic s predavanji in pogovori.

V programu 2019/2020 smo razširili tudi obseg sodelovanja, kar nas nenadkrlijivo veseli. Saj vemo, da nas to vse bogati. K sodelovanju so pristopili: Združenje mladih, staršev in otrok Sezam, Društvo Center za pomoč mladim CPM, NDP TOZD, Zavod Bob, Etnika - Zavod za varstvo kulturne dediščine, Nejc Osovnikar, s.p., Gledališče Ane Monroe, ZPM Ljubljana Moste-Polje, Mladinska postaja Moste - MPM in MC Ulca.

Izvedbeno podporo mladim udeležencem omogočajo tudi Mladi zmaji in TiPovej!, ki partnersko izvajamo izobraževalni proces ter finančno in mentorsko podporo v programu Kaj je dobro in je lahko še boljše? Mestni inkubator pa podprira Mestna občina Ljubljana.