OSEBNI MODEL RAZVOJA

Kaj je osebni model razvoja?

Osebni model razvoja ali po angleško Business Model You je metodologija, ki je bila sooblikovana s strani posmeznikov in organizacij iz 43 držav. Povedano preprosto, ta metodologija vzame principe, ki so v preteklosti veljali samo za podjetja in jih nato uporablja na posamezniku.

Zakaj? Trg dela se je zadnje čase korenito spremenil. Redko kdo ima po zaključenem šolanju zagotovljeno službo; malo je še tistih, ki celo življenje delajo za istega delodajalca; povsod okoli nas pa je ogromno ponudbe za različne storitve, med katerimi moramo izbirati. Zato je postalo iskanje dela oz. ustvarjanje kariere precej podobno ustvarjanju in ohranjanju uspešnega podjetja. Zato moramo vsi postati bolj "podjetniški", ne glede na to ali delamo kot zaposleni, podizvajalci, samostojni podjetniki ali lastniki podjetja.

Postati bolj podjetniški zahteva razumevanje najbolj ključnega dela vsakega podjetja: njegovega poslovnega modela. Poslovni model opisuje logiko, po kateri podjetje ustvarja in dostavlja določeno vrednost specifičnemu setu strank ter kako je za to plačano. Osrednje spoznanje metodologije osebnega modela razvoja je, da tudi posamezniki ustvarjamo vrednost in jo dostavljamo strankam za nekakšno nadomestilo, kar pomeni, da imamo svoje osebne poslovne modele.

Kaj počnemo na delavnicah?

Naša naloga je, da udeležencem pomagamo opisati, pojasniti, izboljšati ali na novo postaviti vaš lasten osebni model razvoja. To pomeni, da bomo skupaj sledili metodologiji osebnega modela razvoja in pri tem uporabljali temu namenjen kanvas. Po delavnici udeleženci vidijo, kaj so njihove močne strani in kaj je tisto, po čemer se razlikujejo od drugih. Mladim to lahko pomaga pri izbiri pravega študija, zaposleni pa se lažje odločijo, kateri bi moral biti naslednji korak v njihovi karierni poti. Pri tem je pomembno to, da vam teh odgovorov ne ponudimo mi – do njih pridete sami skozi vnaprej zamišljen in voden proces.

 

Vsebina:

•    Vrednote, poslanstva, vizija in cilji posameznika.
•    Kaj znam in kaj imam? Kompetence (znanje, veščine in odnosi do...).
•    Uporaba orodja Osebni model razvoja, ki ti pomaga odgovoriti na ključna vprašanja.
•    Načrt akcije.

Kako izgledajo delavnice?

Metodologija osebnega poslovnega modela je zelo fleksibilna, kar nam dovoljuje, da se prilagodimo potrebam udeležencev.

Lahko torej organiziramo delavnico za skupino, ki običajno traja en dan. Lahko pa se tudi dogovorimo za individualno srečanje ali srečanja - osnove lahko pokrijemo že v 2 urah, lahko pa se bolj poglobimo v nekatera vprašanja in se zato dobimo večkrat.

Z veseljem odgovorimo na vsa vprašanja, zato kar pogumno pristopi do nas na ulici ali pa nas pokliči/nam piši.