OBLIKOVANJE ORODIJ ZA SPODBUJEVANJE UČENJA - Mednarodni projekt

01.12.2010 - 01.08.2012 | Slovenija, Austrija, Belgija, Francija, Portugalska

Na podlagi raziskovanja učenja, izobraževalnih metod, ključnih kompetenc in teorije, pomembne za neformalno in priložnostno izobraževanje bomo razvili izobraževalna orodja v obliki kart in namiznih iger, ki bodo spodbujale pozitivno naravnanost in učenje o človekovih pravicah, aktivnem državljanstvu ter medkulturnem sodelovanju.

Karte in namizne igre bodo oblikovane tako, da bodo aktivirale učenje posameznika in skupine. Bodo zabavne, preproste za uporabo in bodo pritegnile ljudi, da se bodo lahko samodejno igrali z njimi.

Vsa oblikovana orodja bomo preizkušali v praksi v vseh sodelujočih državah projekta. V Sloveniji bomo delavnice izvajali tako z edukatorji (trenerji, učitelji, moderatorji) kot tudi z učenci. Skupaj bomo analizirali njihovo uporabnost in učinkovitost. Izkušnje s terena in povratna sporočila bomo upoštevali pri dokončni izdelavi iger.

Karte in namizne igre bodo na voljo vsem, ki bodo želeli v svojih aktivnostih uporabljati že pripravljena orodja. Spremljala jih bo knjižica o vlogi iger in igranja v izobraževanju.

V kolikor vas bo v naslednjih 2 letih zanimalo testiranje in nadaljna uporaba omenjenih iger v praksi, nam pošljite sporočilo na tipovej{afna}siol.net.

Podpora: program Grundtvig - akcija Grundtvig učna partnerstva