Zelena Ljubljana - Kaj je dobro in je lahko še boljše?

01.01.2016 - 31.12.2016 | Ljubljana, Slovenija

Skupaj z mladimi smo začeli ustvarjati inkubator kakovosti mestnega življenja, ki postaja platforma izobraževanja, podpore in uresničevanja lokalnih pobud.
To pa zato, ker verjamemo, da prihodnost ustvarjamo meščani. In s projektom smo želeli v Ljubljani povečati število proaktivnih mladih, ki širijo virus pozitivnega poizvedovanja in uspešno izkušnjo realizacije idej.

Pri razvoju idej smo mlade podprli z usposabljanjem Od ideje do uresničitve. Mladi so izpilili svoje ideje in jih javno predstavili. Projektne ideje je zbiral Javni zavod Mladi zmaji, ki je tudi prispeval sklad za štipendije. Strokovna komisija je izbrala 4 najobetavnejše in jih nagradila s štipendijo v enkratnem znesku 500 EUR. Preko realizacije svojih idej imajo mladi možnost učenja, nabiranja izkušenj in mogoče oblikovanja služb.

S projektom nadaljujemo tudi v naslednjih dveh letih.

Partnerstvo: TiPovej!Zavod za ustvarjalno družbo, Društvo moderatorjev Slovenije, Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Mestna občina Ljubljana, Javni zavod Mladi zmaji, , Pogovorjevalnice, Brez izgovora Slovenija in Mestni muzej Ljubljana.

Podpora: Urad za mladino MOL, Urad RS za mladino