UČNE IN POKLICNE POTI PRIHODNOSTI

UČNE IN POKLICNE POTI PRIHODNOSTI

Delavnica za spoznavanje kompetenc prihodnosti in kreacijo svojih učnih, socialnih in kariernih poti

Ustvari svojo prihodnost!

Delavnica temelji na metodologiji "Global Youth Skills", ki jo je razvil "Institute for the Future" in omogoča boljše razumevanje prihodnosti učenja in dela. Če smo nedolgo nazaj želeli postati gasilec, zdravnik, odvetnik, se nam danes odpira širši pogled na življenje. Delo zato temelji na strateških predlogah, ki jih razložimo mladim in jih nato podpremo, da si sami odgovorijo na določena vprašanja in izrišejo svoj arhetip prihodnosti. Po udeležbi na delavnici si mladi orišejo jasnejšo sliko prihodnosti učenja, dela in priložnostih sveta v katerega vstopajo.

Vsebine

  • Kako dobro sem pripravljan_a na prihodnost?

  • Katere kompetence prihodnosti so zame pomembne?

  • Katera oseba prihodnosti me navdihuje?

  • Ustvarjanje lastne prihodnosti

Izvedba

Delavnico izvajamo za skupine. Za izvedbo potrebujemo najmanj 2 uri, po potrebi pa jo podaljšamo na 4 ure - trajanje je odvisno od ambicije in tega, koliko udeležencev sodeluje. V prilagodjeni obliki lahko delavnico izvedemo tudi v formatu individualnega mentoriranja.

Referenca

Delavnico smo razvili v okviru projekta Mladi sooblikujejo mesta učenja, kjer smo metodologijo "Global Youth Skills" uporabili za izvedbo mednarodne raziskave učnih, socialnih in poklicnih narativ mladih Evropejcev in Evropejk. Za več informacij o projektu si preberite novico.

Za več informacij ali za nakup delavnice
POŠLJITE POVPRAŠEVANJE